Papa Francisc: Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir din Europa

Papa Francisc: Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir din Europa

Foto EPA EFE

Papa Francisc a descris Marea mediterană drept „cal mai mare cimitir din Europa”. El a atras atenţia asupra refugiaţilor care încearcă să traverseze apa şi ajung să se înece, aşa cum s-a întâmplat în 2015, unde au murit 800 de oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suveranul Pontif, a vorbit despre o ceremonie organizată în oraşul sicilian Siracuza, organizată pentru a aduce un omagiu acelui eveniment tragic. 

Marina italiană a recuperat epava în anul 2016 şi o foloseşte acum pentru a aminti de ceea ce s-a întâmplat cu oamenii care traversau marea, dar au sfârşit înecaţi.

„Acest simbol pentru atâtea tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conştiinţa fiecăruia şi să încurajeze apariţia unei umanităţi mai unite, care va dărâma zidul indiferenţei", a spus liderul Bisericii Catolice. „Gândiţi-vă la asta: Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa", conform Digi24.

În continuare, mii de migranţi se îmbarcă la bordul unor ambarcaţiuni mici şi instabile în încercarea de a ajunge pe mare din nordul Africii în Europa, cea mai frecventă destinaţie fiind Italia.

Potrivit cifrelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 670 de migranţi şi-au pierdut deja viaţa în acest an în Marea Mediterană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările