ONU: Proiectul de lege anti-imigraţie din Ungaria este un atac la adresa drepturilor omului

ONU:
Proiectul de lege anti-imigraţie din Ungaria este un atac la adresa drepturilor
omului

Refugiaţi la Roszke, în sudul Ungariei FOTO Ştefan Both

ONU a criticat vineri proiectul de lege anti-imigraţie al Ungariei prin care ministrul de Interne ar putea interzice ONG-urilor care susţin migraţia şi a făcut apel către guvern să asigure libertatea de asociere, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legislaţia propusă reprezintă o restricţie nejustificată a drepturilor de asociere şi este o continuare îngrijorătoare a asaltului asupra drepturilor omului şi a spaţiului civic“, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU la o conferinţă de presă în Geneva.

Proiectul de lege, care a fost trimis pentru a fi votat în parlament marţi, face parte din campania anti-imigrare demarată de premierul Viktor Orban care îl are ca ţintă pe George Soroş.

Omul de afaceri ungar susţine campanii pentru o Europă liberală şi deschisă.

Guvernul susţine că proiectul de lege, care va impune o taxă de 25% pentru donaţiile străine către ONG-urile care susţin migraţia în Ungaria, are ca scop încetinirea imigrării despre care Orban spune că distruge stabilitatea europeană. Premierul îl consideră parţial vinovat pe George Soroş.

Proiectul de lege spune că ONG-urile care „sponsorizează, organizează sau susţin intrarea sau rămânerea în Ungaria a cetăţenilor din ţările defavorizate se consideră a fi organizaţii care susţin migraţia“.

Dacă un ONG continuă astfel de activităţi, procurorii ungari ar putea aplica amenzi severe iar în final chiar desfiinţa organizaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările