O tânără româncă a paralizat în timp ce culegea măsline

O tânără româncă a paralizat în timp ce culegea măsline

Elena nu o poate lăsa nicio clipă singură pe fiica sa Iuliana. FOTO: LAURA CHIVA

Iuliana Petriuc a suferit o comoţie cerebrală în anul 2004 şi a stat şase săptămâni în comă. Tânăra se află într-o situaţie critică, pentru că locuinţa în care stă acum cu părinţii săi este deja pusă în vânzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi:

Spitalele din Spania, adevărate hoteluri faţă de cele din România

Cum moare un om cu zile într-un spital din România

Originară din Rădăuţi, Iuliana Petriuc (27 de ani) locuieşte într-o cămăruţă fără ferestre din oraşul spaniol Benlloch, lângă Castellon, încă de acum şase ani, când a suferit o comoţie cerebrală care a lăsat-o paralizată.

„Eram la muncă, pe o plantaţie de măslini, când, dintr-o dată, Iuliana a leşinat şi nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa. Ambulanţa a venit destul repede, dar lipsa oxigenului i-a făcut mult rău", povesteşte Elena, mama fetei.

În spital, Iuliana a stat în comă o lună şi jumătate, timp în care a fost ţinută în viaţă de aparate. Când şi-a revenit, fata nu vedea, nu auzea, nu se putea mişca deloc. „Puţin câte puţin, ajutată de medici, fata mea a deschis ochii şi ne-am dat seama că ne vede, deoarece ne urmărea cu privirea. Acum vede, aude şi este perfect conştientă de ceea ce i s-a întâmplat şi de viaţa care o aşteaptă", adaugă Elena.

Pentru că fata trebuie să fie în permanenţă însoţită, mama nu a mai putut să lucreze. Tatăl Iulianei mai lucrează din când în cînd cu ziua, în agricultură sau pe şantier.

Familia Petriuc locuieşte în casa în care muncea Elena ca menajeră şi avea grijă de un bătrân. „Acum trei ani, bătrânul a murit şi copiii lui ne-au lăsat să stăm în casă fără să plătim chirie", spune femeia.

La banca Rural Caja, pe numele Elena Petriuc:

ES57/3082/1499/85/4123360010

Cod Swift: BICBCOEESMM 082

Cei care vor să sprijine familia Petriuc o pot face la contul:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările