Ministrul Motoc spune în presa americană că România îşi întăreşte apărărea în faţa creşterii prezenţei militare ruseşti la Marea Neagră

Ministrul Motoc spune în presa americană că România îşi întăreşte apărărea în faţa creşterii
prezenţei militare ruseşti la Marea Neagră

Mihnea Motoc FOTO Adevărul

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat marţi într-un interviu pentru Associated Press că România îşi va întări sistemul de apărare în faţa creşterii prezenţei militare ruseşti în bazinul Mării Negre, relatează The New York Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motoc a anunţat că bugetul pentru apărare al României se va ridica anul viitor la 2% din PIB.

România îndeplineşte astel o cerere a NATO adresată membrilor săi europeni, având în vedere că 75% din bugetul său este acoperit de Statele Unite.

De asemenea, social-democraţii au promis că vor respecta acordurile internaţionale semnate de România.

Mihnea Motoc a precizat că prezenţa militară a ruşilor „s-a întărit considerabil în ultimii ani“ în bazinul Mării Negre.

„Nu cred că ai putea să rămâi indiferent la aşa ceva. Ideea noastră este să nu intrăm într-o cursă a înarmării cu ei“, a declarat ministrul Apărării.

Demnitarul român a precizat că relaţiile bilaterale cu Rusia au rămas la un nivel „minimal“ după anexarea peninsulei Crimeea.

„Trebuie să fim realişti (...) în termen scurt, realităţile nu se vor schimba într-un mod decisiv“, a mai declarat Motoc.

Pe fondul deteriorării relaţiilor ruso-occidentale, alianţa a decis să deschidă anul trecut un sediu al NATO Force Integration Unit la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: