Ministrul german al Apărării acuză provocările Rusiei. „Germania şi Ucraina nu vor cădea în capcana acestui joc”

Ministrul german al Apărării acuză provocările Rusiei. „Germania şi Ucraina nu vor cădea în capcana acestui joc”

Rusia / Ucraina /  FOTO Shutterstock

Rusia generează o ameninţare „concretă şi imediată” pentru securitatea Europeni, spune ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, conform presei internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au lansat un apel comun prin care cer Rusiei să-şi retragă trupele din apropierea graniţei cu Ucrainei, fiind doar cea mai recentă din serie de declaraţii îngrijorate ale liderilor europeni.

„Armele şi conflictul generat de Rusia în mijlocul Europei au creat pericole reale”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer.

Ministrul german al apărării acuză că singura raţiune pentru suplimentarea efectivului de trupe ale Rusiei de la graniţa cu Ucraina este provocarea unei reacţii.  Ea a accentuat că Germania şi Ucraina „nu vor cădea în capcana acestui joc al Rusiei”.

Annegret Kramp-Karrenbauer a subliniat că Moscova se defineşte tot mai mult drept un „contrapunct iliberal şi antidemocratic faţă de Occident”, citând listă lungă de activităţi chestionabile ale Kremlinului: atacurile cibernetice, exporturile de arme, influenţa politică ascunsă sau deschisă, crimele, angajamentul militar direct şi indirect. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările