Ministerul de Externe ucrainean a spus că declaraţiile prim-ministrului Bavariei despre Federaţia Rusă dăunează relaţiilor dintre Berlin şi Kiev

Ministerul de Externe ucrainean a spus că declaraţiile prim-ministrului Bavariei despre Federaţia Rusă dăunează relaţiilor dintre Berlin şi Kiev

Foto: Shutterstock

Comentariile primului ministru al landului Bavaria subminează eforturile de prevenire a noilor valuri de agresiune rusă în Europa, a spus ministerul de externe ucrainean.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei ia în considerare declaraţiile primului-ministru al Bavariei şi preşedinte al Uniunii Creştine Sociale, Markus Söder, potrivit cărora Rusia nu este un duşman al Europei şi este necesar să se menţină un dialog cu aceasta, dăunând relaţiilor bilaterale dintre Berlin şi Kiev.

„Ele dăunează relaţiilor ucraineano-germane şi subminează eforturile de prevenire a noilor valuri de agresiune rusă în Europa. Profitul corporativ nu ar trebui să fie mai important decât pacea şi viaţa oamenilor”, a scris duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

Într-un interviu publicat sâmbătă cu ziarul Frankfurter Allgemeine Sontagzeitung, premierul bavarez a spus că Rusia este un partener dificil, dar nu un inamic al Europei. El a menţionat, de asemenea, că majoritatea germanilor doresc relaţii stabile şi paşnice cu Federaţia Rusă şi a menţionat necesitatea ca Occidentul să rămână în dialog cu Moscova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările