Manifestaţiile din Rusia au avut ecou în Germania. Mii de persoane au ieşit în stradă în semn de sprijin pentru Navalnîi

Manifestaţiile din Rusia au avut ecou în Germania. Mii de persoane au ieşit în stradă în semn de sprijin pentru Navalnîi

Manifestanţi germani protestând în faţa Ambasadei Rusie la Berlin Captură YouTube

În afară de Rusia, demonstraţii pentru eliberarea opozantului rus Aleksei Navalnîi au avut loc şi în Germania, la Berlin şi Duesseldorf.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Berlin, aproximativ 2.000 de persoane au participat sâmbătă la marşul „Libertate pentru Navalnîi”, transmite agenţia de presă DPA.

Manifestanţii au trecut pe lângă Ambasada Rusiei şi au încheiat manifestaţia la Poarta Brandenburg.

Conform poliţiei, marşul s-a desfăşurat „fără probleme”.

La Duesseldorf, peste 200 de persoane au ieşit la o demonstraţie pro-Navalnîi şi anti-Putin organizată în piaţa centrală a oraşului.

Demonstraţia de la Duesseldorf a avut loc de asemenea în mod paşnic.

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în întreaga Rusie, inclusiv la temperaturi de peste -50 de grade Celsius, pentru eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi şi exprimarea furiei împotriva regimului Putin. Poliţia rusă a intervenit în forţă, arestând peste 2.500 de persoane, vizând inclusiv copii şi femei în vârstă. Ciocniri între participanţii la proteste şi forţele de ordine s-au înregistrat în mai multe mari oraşe, inclusiv la Moscova, unde manifestanţii au răspuns cu bulgări de zăpadă la loviturile de bastoane aplicate de poliţişti.

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară faţă de „bandiţii aflaţi la putere”.

Opozantul rus a fost arestat acum o săptămână la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din 22 august anul trecut în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic de tip Noviciok. O anchetă jurnalistică internaţională arată că Navalnîi a fost vizat de o echipă specială a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB). Aflat în arest preventiv până cel puţin la 15 februarie, principalul adversar politic al lui Putin este acum în aşteptarea mai multor proceduri judiciare. El denunţă toate dosarele deschise împotriva sa, afirmând că sunt fabricate în scopuri politice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările