Locotenent-colonel francez de la o bază NATO din Italia, arestat după ce a transmis documente extrem de sensibile Rusiei

Locotenent-colonel francez de la o bază NATO din Italia, arestat după ce a transmis documente extrem de sensibile Rusiei

Guvernul francez a sesizat justiţia împotriva unui ofiţer francez cu privire la o ”atingere la adresa securităţii”, a anunţat duminică la postul de radio Europe1 ministrul Armatelor Florence Parly, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Ceea ce pot să confirm este că un ofiţer superior este vizat de o procedură judiciară cu privire la atingere la adresa securităţii”, a declarat ea.
 
Potrivit Europe1, acest locotenent-colonel, aflat în post la o bază NATO în Italia, a fost arestat la sfârşitul vacanţei de către Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI, serviciul de informaţii interne al poliţiei judiciare de la Ministerul de Interne) şi plasat în detenţie provizorie cu privire la faptul că a transmis documente extrem de sensibile Rusiei.
 
”Noi am luat toate măsurile de apărare necesare. Acum trebuie ca justiţia să poată să-şi facă treaba cu respectarea secretului instrucţiei. Justiţia trebuie să spună de ce anume este vinovat şi dacă este vinovat”, a declarat ministrul francez al Apărării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările