Letonia suspendă acordul de cooperare economică cu Rusia

Letonia suspendă acordul de cooperare economică cu Rusia

Foto: Shutterstock

Autorităţile letone au decis anterior să rupă acordul de cooperare cu Federaţia Rusă şi în domeniul relaţiilo culturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Afacerilor Externe al Letonia a anunţat suspendarea acordului dintre guvernul Republicii Letonia şi guvernul Federaţiei Ruse privind cooperarea economică, se arată într-o declaraţie publicată joi de Ministerul Afacerilor Externe leton în publicaţia oficială în care apar a actele juridice ale republicii Latvijas Vestnesis .

Potrivit documentului Ministerului de Externe, respectivul acord a fost suspendat de la 1 august 2022. Se precizează că în aceeaşi zi a fost suspendat acordul dintre guvernele celor două ţări privind înfiinţarea unei comisii interguvernamentale în domeniile cooperării economice, ştiinţifice, tehnice, umanitare şi culturale. De luni, acordul privind facilitarea călătoriilor reciproce a rezidenţilor zonelor de frontieră ale celor două ţări a fost şi el suspendat.

Documentul notează că la 16 mai 2022, Acordul privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi capital, precum şi Acordul privind protecţia socială a pensionarilor militari ruşi şi a membrilor acestora. familiile care locuiesc pe teritoriul Letoniei, a fost suspendată.

Anterior, autorităţile letone au decis să rezilieze acordul de cooperare cu Rusia în domeniul culturii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările