Jean-Marie Le Pen s-a căsătorit religios la vârsta de 92 de ani. Cele trei fiice ale sale nu au ştiut despre eveniment

Jean-Marie Le Pen s-a căsătorit religios la vârsta de 92 de ani. Cele trei fiice ale sale nu au ştiut despre eveniment

Jean-Marie şi Jany Le Pen FOTO Boris Horvat/ The Times

Jean-Marie Le Pen, fostul lider al ultranaţionaliştilor din Franţa, s-a căsătorit religios, sâmbătă, la vârsta de 92 de ani. Copiii şi nepoţii săi au aflat despre eveniment din presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jean-Marie şi Jany Le Pen, de 92 de ani, respectiv 88 de ani, s-au căsătorit religios într-o discreţie totală, la domiciliul lor din Rueil-Malmaison, în apropiere de Nanterre, la vest de Paris.

„O ceremonie foarte spirituală şi frumoasă”, a mărturisit pentru „Obs” un apropiat al cuplului.

Potrivit acestuia, evenimentul a avut loc în latină, respectând riturile Bisericii Catolice.

„Le Figaro” scrie că cele trei fete şi cei opt nepoţi ai lui Jean-Marie Le Pen nu au fost invitaţi la ceremonie. Total surprinzător, ei au aflat despre eveniment abia luni dimineaţă, din presă.

„Să aflăm despre acest lucru din presă este umilitor şi dureros pentru noi, copiii săi, precum şi pentru toţi nepoţii”, a declarat Yann, sora mai mare a lui Marine Le Pen, noul lider al dreptei radicale din Franţa.

„Simţim că ceva nu este normal. Anturajul său nu este foarte catolic. Noi, fiicele sale, suntem cu toate şocate”, a adăugat ea.

Jean-Marie şi Jany Le Pen şi-au unit destinele acum 29 de ani, dar nu şi religios. Anterior, Jean-Marie Le Pen a fost căsătorit cu Pierrette Lalanne, mama celor trei fiice ale sale.

Fost europarlamentar şi lider al Frontului Naţional (acum Adunarea Naţională, partid ultranaţionalist), Jean-Marie Le Pen a candidat de cinci ori la preşedinţia Franţei. Politicianul a fost exclus în 2015 din partidul pe care l-a condus vreme îndelungată pentru declaraţii xenofobe şi antisemite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările