Jaful secolului din Aragon: 1,5 milioane de euro, furaţi dintr-o mănăstire!

Mănăstirea de maici Santa Lucia din Zaragoza a reclamat la Poliţie faptul că lunea trecută cineva a intrat în mănăstire, furând 1,5 milioane de euro, în bancnote de 500 de euro, sumă pe care călugăriţele o păstrau în dulap, într-o pungă de plastic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corpul Naţional de Poliţie investighează, sub coordonarea judecătoriei de Instrucţie numărul 9 din Zaragoza, dispariţia a 1,5 milioane de euro, lunea trecută, din mănăstirea Santa Lucia, o mănăstire de maici din Zaragoza, din cartierul Casablanca, scrie El Periodico de Aragon.

Originea banilor, un mister pentru poliţişti

În fapt, judecătorul şi Poliţia investighează, de asemenea, şi originea banilor, dat fiind că o asemenea sumă, atât de mare şi în bani lichizi, este neobişnuită pentru o mănăstire. Poliţiştii sunt intrigaţi şi de faptul că, potrivit primelor declaraţii ale călugăriţelor, cea mai mare parte a sumei furate era din bancnote de 500 de euro şi toţi banii erau păstraţi într-o pungă de plastic, într-un dulap.

Călugăriţele au observat lipsa banilor lunea trecută, 28 februarie, la prima oră. În noaptea precedentă, în timp ce ele dormeau, cineva forţase una din porţile de acces în clădire şi a răscolit totul în căutarea de obiecte de valoare. La prima vedere, hoţul sau hoţii habar nu aveau de banii păstraţi de măicuţe în dulap şi i-au găsit cu totul întâmplător, în timp ce răscoleau interiorul mănăstirii. Un furt obişnuit, dintre acelea care au loc cu sutele pe an în Aragon şi în special în Zaragoza. Cu toate acestea, poliţiştii nu exclud nici varianta unui hoţ venit "la pont", care să fi ştiut de existenţa banilor şi a "răvăşit" încăperile doar pentru a trimite poliţiştii pe o pistă falsă.

Citeşte pe adevarul.es care sunt întrebările pe care şi le pun acum poliţiştii şi află ce altă "comoară" mai adăposteşte mănăstirea Santa Lucia din Zaragoza.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările