FOTO Inundaţii puternice la Istanbul, ce au paralizat traficul în oraş

FOTO Inundaţii puternice la Istanbul, ce au paralizat traficul în
oraş

FOTO EPA

Oraşul turc Istanbul s-a confruntat cu o furtună puternică, ce a provocat rafale de vânt cu viteze de până la 75 de kilometri pe oră şi ploi toenţiale, care au inundat străzile şi au sugrumat principalele artere de transport din localitate, relatează Russia Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nimeni nu a fost rănit, iar pagubele sunt în curs de evaluare. Transportul în comun a fost perturbat puternic, iar mai multe zboruri au fost anulate.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că locuitorii din metropola turcă trebuie să se pregătească pentru numeroase inundaţii în viitor, în condiţiile în care riscul formării de aşa-numite “supercelule” a crescut, în urma recentelor modificări ale dinamicii climatice. Astfel de “supercelule” de furtună au provocat deja inundaţii puternice în oraş de două ori în această vară.

Potrivit meteorologilor, furtuna va înceta miercuri, însă, între timp, locuitorii au fost nevoiţi să se adăpostească de apele în creştere

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: