Incendiile din Grecia au provocat pagube uriaşe apicultorilor. Peste 9.000 de stupi afectaţi

Incendiile din Grecia au provocat pagube uriaşe apicultorilor. Peste 9.000 de stupi afectaţi

Preşedintele Asociaţiei  Apicultorilor din Grecia a prezis o pierdere de 5.000 de tone de miere sau mai mult pe an şi a cerut sprijin din partea statului pentru industrie. Foto ARHIVA

Va fi nevoie de cel puţin 30 de ani pentru ca pădurile din Grecia să-şi revină la felul în care erau înainte de incendiile din ultimele săptămâni care au provocat pagube uriaşe şi apicultorilor. Peste 9.000 de stupi au fost afectaţi, iar experţii au prezis o pierdere de 5.000 de tone de miere sau mai mult pe an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Impactul a fost deosebit de dur pe insula Eubea, unde au ars peste 50.000 de hectare, majoritatea pădure de pin, transmite Digi24. 

Aproximativ 65% din mierea anuală de pin din Grecia era produsă în această zonă. 

„Distrugerea pădurii vechi de pini este o mare pierdere pentru apicultura greacă - şi va fi în următorii 30 de ani", a declarat pentru agenţia de presă greacă ANA Vassilis Douras, preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Grecia.

Situaţie asemănătoare şi în Turcia, din cauza incendiilor de vegetaţie

În Turcia, incendiile din provincia Mugla, producătoare de miere, au provocat scăderea producţiei cu până la 80%.

E nevoie până la 25 de ani pentru ca pinii nou plantaţi să fie din nou optimi pentru producţia de miere, a declarat Dogan Kantarci, profesor de ecologie la Universitatea din Istanbul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările