Greta Thunberg n-a mai prins loc în tren şi s-a aşezat pe jos. Reacţia companiei feroviare germane

Greta Thunberg n-a mai prins loc în tren şi s-a aşezat pe jos. Reacţia companiei feroviare germane

Greta Thunberg s-a aşezat pe jos într-un tren în Germania FOTO Twitter

Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg a scris, pe Twitter, că a fost nevoită să călătorească într-un tren aglomerat la întoarcerea de la Conferinţa asupra schimbărilor climatice (COP25) desfăşurată la Madrid.

Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani - care are 3,6 milioane de urmăritori pe Twitter - a postat o fotografie cu ea aşezată pe podea într-un tren, înconjurată de valizele sale, adăugând că a traversat Germania în trenuri aglomerate. 

Imaginea postată pe reţeaua socială a atras imediat o reacţie din partea companiei germane de transport feroviar.

„Dragă Greta, mulţumim pentru susţinerea acordată lucrătorilor feroviari în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice. Ne bucurăm că aţi călătorit cu ICE 174 (tren de mare viteză) sâmbătă. Ar fi fost mai frumos dacă aţi fi menţionat şi felul şi modul amabil şi competent în care aţi fost tratată de personalul nostru la clasa întâi", a scris compania feroviară Deutsche Bahn pe Twitter, potrivit Agerpres.

Totuşi, Deutsche Bahn nu a negat faptul că fata nu şi-a găsit un loc înainte de Frankfurt, la jumătatea drumului dintre Basel şi Hamburg.

Thunberg a răspuns, tot pe Twitter, că trenul său de la Basel fusese anulat şi că ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în două trenuri înainte de a găsi loc la clasa I din Goettingen.

"Bineînţeles că nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că a fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că ele arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare'', a adăugat ea.

Thunberg, care refuză să călătorească cu avionul pentru a-şi limita amprenta de carbon, a fost criticată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump care, tot pe Twitter, a ironizat desemnarea ei drept personalitatea anului 2019 de Time, spunând că ar trebui să înveţe să-şi gestioneze furia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: