Grecia şi Spania insistă pentru crearea certificatului care să ateste vaccinarea anti-COVID-19: „Va fi un element important pentru reluarea mobilităţii”

Grecia şi
Spania insistă pentru crearea certificatului care să ateste
vaccinarea anti-COVID-19: „Va fi un element important pentru reluarea mobilităţii”

Aeroport din Spania în vremea pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE

Dornice să-şi relanseze turismul, care asigură o bună parte din PIB-urile lor, Grecia şi Spania insistă pentru introducerea în Uniunea Europeană a certificatului care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arancha Gonzalez, şefa diplomaţiei spaniole, a declarat joi ţara sa insistă pe lângă UE şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat, în scopul de a revitaliza călătoriile.

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat ministrul spaniol de Externe pentru postul de radio RNE, potrivit AFP.

La fel ca premierul grec Kyriakos Mitsotakis, Arancha Gonzalez pledează pentru o coordonare la nivel european sau chiar la nivel mondial pentru emiterea unui astfel de document.

Mitsotakis a reluat ideea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 într-un interviu acordat pentru EurActiv. Acest document ne-ar permite „să relansăm turismul”, subliniază el. „Să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”, insistă şeful Guvernului grec.

Comisia Europeană (CE) s-a pronunţat deja în favoarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19.

„Este un imperativ medical să avem o certificare a vaccinării. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec cu privire la un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat acum o săptămână preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările