Franţa: Legea menită combaterii islamismului radical, adoptată de Adunarea Naţională

Franţa: Legea menită combaterii islamismului radical, adoptată de Adunarea Naţională

Adunarea Naţională a Franţei FOTO EPA-EFE

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat vineri seară, după mai multe luni de dezbateri, o lege menită combaterii islamismului radical şi întăririi principiilor republicane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea, considerată controversată de către detractorii ei, prevede facilitarea dizolvării asociaţiilor care pun la îndoială valorile franceze, luptă împotriva căsătoriilor forţate şi stabileşte pedepse împotriva discursurilor online de ură.

Preşedintele Emmanuel Macron şi administraţia sa şi-au proprus să contracareze influenţa islamului radical acolo unde tinerii prezintă vulnerabilitate - în anumite moschei, în apropierea şcolilor şi în mediul online, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres.

Proiectul noii legi a fost anunţat în octombrie, într-un efort de combatere a separatismului islamist după o serie de atacuri soldate cu peste 250 de morţi în Franţa.

„Ne dotăm cu mijloacele de a lupta împotriva celor care folosesc abuziv religia pentru a pune la îndoială valorile Republicii”, a explicat ministrul de Interne Gerald Darmanin.

Dacă premierul Jean Castex dă aisgurări că legea nu este îndreptată împotriva religiei islamice, criticii spun că anumite elemente din ea îi dezavantajează pe musulmani. Tabăra conservatoare, pe de altă parte, consideră legea ca fiind insuficientă. Prin urmare, atât stânga, cât şi dreapta intenţionează să o conteste la Consiliul Constituţional, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările