Franţa impune certificatul digital pentru accesul la muzee, cinematografe şi alte spaţii culturale după creşterea alarmantă a numărului de cazuri COVID

Franţa impune certificatul digital pentru accesul la muzee, cinematografe şi alte spaţii culturale după creşterea alarmantă a numărului de cazuri COVID

FOTO Shutterstock

Franţa impune folosirea certificatului digital pentru accesul la muzee, cinematografe sau alte spaţii culturale, în urma unei creşteri alarmante a numărului de cazuri COVID, generat de varianta Delta. Măsura este pusă în vigoare începând de miercuri, 21 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii francezi vor dezbate dacă să extindă această regulă şi pentru luna august la intrarea în cafenele restaurante şi spaţii comerciale. Decizia a fost luată la o zi după ce Franţa a înregistrat 18.000 de cazuri noi în 24 de ore, o creştere masivă, generată în principal de circularea variantei Delta, original descoperită în India. În această situaţie, guvernul de la Paris a anunţat că Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei.

În ultimele zile numărul cazurilor de COVID drastic, săptămâna trecută înregistrându-se în medie 7.000 de cazuri noi pe zi.

„Nu am mai văzut aşa ceva până acum”, a spus ministrul sănătăţii francez, Olivier Veran, în faţa Adunării Naţionale, camera inferioară a parlamentului francez. El a precizat că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce priveşte capacitatea crescută de transmitere, scrie Digi24.

Emmanuel Macron a anunţat acum ceva timp că are în plan să impună o măsură în care vor fi folosite certificatele ddigitale dar şi să facă vaccinarea obligatorie la persoanele care lucrează în domeniul sanitar.

Planurile sale au stârnit proteste, astfel că, peste 100.000 de francezi s-au adunat sâmbătă şi au protestat faţă de vaccinare şi certificate COVID, la Paris, Strasbourg, Lille şi Monpellier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările