Expert britanic: Cocaina este de vină pentru criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un specialist britanic susţine că bancherii sub influenţa drogurilor au adus ţara în criză.
Un specialist britanic susţine că bancherii sub influenţa drogurilor au adus ţara în criză.

Britanicul David Nutt, fost consilier în cadrul Ministrului Apărării, Departamentul de Sănătate şi Ministerul de Interne din Marea Britanie, a susţinut că fenomenul crizei bancare a fost declanşat de angajaţii care consumă cocaină. Specialistul a fost demis din funcţia guvernamentală după ce a declarat că a lua ecstasy este la fel de sigur pentru om precum o lecţie de călărie.

Medicul profesor David Nutt a declarat că prea mulţi bancheri care au consumat cocaină au devenit „mult prea încrezători” şi şi-au asumat „prea multe riscuri”, infirmează publicaţia „The Telegraph”.

Astfel, nu numai că au condus Marea Britanie înspre prăpastia actualei crize, ci au avut şi cel mai important rol în evenimentele controversate din 1995, când banca Barings a suferit o pierdere extraordinară, care i-a adus falimentul, potrivit specialistului britanic.

Cocaina era perfectă pentru acea perioadă plină de entuziasm care le împingea limitele mai departe, şi mai departe, şi mai departe. Bancherii folosesc cocaină şi ei ne-au adus în această situaţie îngrozitoare. Este drogul pentru <mai mult>”, a declarat profesorul Nutt.

Deşi afirmaţia specialistului britanic a atras atenţia şi furia celor din jur, pentru Nutt nu este prima declaraţie controversată în ceea ce priveşte drogurile. 

Ultimul său atac a fost îndreptat către Guvernul ţării, care a doptat legi „absurde” şi „nebuneşti” pentru a reglementa substanţe precum ecstasy, cannabis şi ciuperci halucinogene. Potrivit lui Nutt, legislaţia îngreunează cercetarea medicală, deoarece face şi mai dificilă obţinerea ingredientului psilocybin, care este folosit pentru a trata depresia.

De asemenea, specialistul a acuzat coaliţia de guvernare de faptul că i-a fost teamă să stabilească impozite minime pentru alcool, decizie care a dus la scăderea consumului excesiv de alcool în alte ţări care au hotărât supraimpozitarea băuturilor alcoolice. „Patetic”, a continuat Nutt. „Liberal democraţii sunt sensibili.

Profesorul a fost demis în 2009 din funcţia de consilier principal în problemele privind drogurile, după ce a publict o lucrare prin care susţinea că nu există „o diferenţă mare” între daunele cauzate de călărie şi ecstasy. Societatea „nu balansează în mod adecvat” toate riscurile din interiorul ei, potrivit studiului realizat de Nutt.

Profesorul a fost acuzat că încerca să reducă gravitatea efectelor negative provocate de consumul de droguri. Mai mult de atât, Nutt nu şi-a cerut scuze ci a continuat spunând că alcoolul şi tutunul sunt mult mai periculoase decât majoritatea drogurilor ilegale, cum ar fi LSD, ecstasy şi cannabis. Un gest hotărâtor care i-a adus destituirea a fost critica faţă de atitudinea morală a Guvernului britanic în elaborarea politicilor.

 

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite