EMA a aprobat administrarea vaccinului Pfizer anti-COVID-19 la copiii cu vârste cuprins între 5 şi 11 ani

EMA a aprobat administrarea vaccinului Pfizer anti-COVID-19 la copiii cu vârste cuprins între 5 şi 11 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-Covid Pfizer la copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani. Decizia a fost luată în contextul în care continentul se luptă cu un nou val pandemic, anunţă Reuters.

EMA recomandă ca serul să fi să fie administrat copiilor în două doze de 10 migrograme la distanţă de 3 săptămâni printr-o injecţie în partea superioară a braţului. Dozele pentru adulţi conţin 30 de micrograme ale vaccinului.
 
„Beneficiile vaccinului pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani sunt mai mari decât riscurile, în special în rândul celor cu afecţiuni care cresc riscul dezvoltării unor forme severe de COVID-19”, afirmă EMA.
 
Speciaţiştii care au craet vaccinul spun că acesta a demonstrat o eficacitate de 90,7% pentru copiii din această categorie de vârstă în studiile clinice.
 
Serul este dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, companii a căror vaccin a fost aprobat de EMA şi pentru inocularea anti-Covid a adolescenţilor cu vârsta între 12 şi 15 ani, în luna mai.
 
Comisia Europeană.va lua decizia finală privind autorizarea vaccinului pentru copiii de 5 - 11 ani. Totuşi, de cele mai multe ori, executivul urmează decizia luată de EMA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările