Dezamăgire pentru Angela Merkel, după ce a fost învinsă în Saxonia Inferioară

Dezamăgire pentru Angela Merkel, după ce a fost
învinsă în Saxonia Inferioară

Angela Merkel a fost învinsă în alegerile din Saxonia Inferioară FOTO Reuters

Opoziţia social-democrată şi Verzii au obţinut cu un loc mai mult decât CDU şi FDP la alegerile din Saxonia Inferioară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Rezultatele oficiale au arătat că Partidul Social Democrat şi Verzii au câştigat alegerile, învingând  conservatorii lui Merkel, după o seară tensionată.

Vreme de câteva ore părea că alegerile vor fi câştigate de conservatorul David McAllister, care este pe jumătate scoţian. 

Potrivit rezultatelor finale, scrie „The Guardian“, alianţa dintre social-democraţi şi verzi a obţinut 69 de locuri. Verzii au obţinut cel mai bun rezultat din decursul ultimilor ani, iar liberalii au reuşit să sfideze toate pronosticurile pestimiste şi au obţinut 10% din voturi.

Rezultatul este crucial pentru Merkel, în condiţiile în care alianţa sa va fi testată în septembrie, când ea va încerca să obţină un al treilea mandat.

Analizele iniţiale sugerează că votul tactic este de vină pentru scăderea cu 6,5% a voturilor pentru CDU, alegătorii crezând că partidul lor este în siguranţă şi votând astfel pentru FDP pentru a preveni dispariţia acestuia de pe scena politică, fapt care ar fi dus la dispariţia coaliţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: