Criza ruso-ucraineană. Marea Britanie îşi retrage o parte a personalului diplomatic de la Kiev: Cum procedează UE

Criza ruso-ucraineană. Marea Britanie îşi retrage o parte a personalului diplomatic de la Kiev: Cum procedează UE

FOTO EPA-EFE

După Ambasada SUA, Marea Britanie a început la rândul ei să-şi retragă membri ai ambasadei din Ucraina, pe fondul avertismentelor privind o invazie rusă, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii au spus că nu au existat ameninţări specifice la adresa diplomaţilor britanici, dar aproape jumătate din personalul care lucrează în Kiev se va întoarce în Marea Britanie. 

Anunţul vine în momentul în care SUA au ordonat rudelor personalului ambasadei sale să părăsească Ucraina, afirmând că o invazie a Rusiei ar putea avea loc „în orice moment”. 

Rusia a negat că are planuri pentru o acţiune militară în Ucraina. 

Departamentul de stat american şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Ucraina şi Rusia din cauza tensiunilor permenente şi a „potenţialului de hărţuire împotriva cetăţenilor americani”.

„Există indicii că Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei”, a spus un avertizor al Departamentului de Stat.

„Am autorizat plecarea unora dintre angajaţii de la Ambasada din Kiev şi am dispus ca toţi membrii familiilor angajaţilor să plece”, a declarat, într-un briefing de presă, un înalt oficial al Departamentului de Stat.

De asemenea, gradul de risc pentru călătoriile în Ucraina este 4  din cauza „ameninţării crescute privind o acţiune militară rusească”.

Uniunea Europeană nu va face acelaşi lucru în acest moment. Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a declarat că nu va „dramatiza” tensiunile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările