Coronavirus. Spania anunţă un bilanţ zilnic cu cel mai mic număr de decese din ultimele şapte săptămâni, în timp ce terasele îşi recapătă clienţii

Coronavirus. Spania anunţă un bilanţ zilnic cu cel mai mic număr de decese din
ultimele şapte săptămâni, în timp ce terasele îşi recapătă clienţii

Terasa redeschisă la Ourense, Galicia FOTO EPA-EFE

Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 în Spania a scăzut luni la 123, cel mai mic din ultimele şapte săptămâni, în contextul în care ţara intră luni într-o nouă fază de relaxare a izolării, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile spaniole au anunţat duminică 143 de morţi în 24 de ore.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni că bilanţul de coronavirus a crescut la 26.744 de morţi şi 227.436 de contaminări.

Spania a intrat în faza a doua a relaxării măsurilor anti-coronavirus, care include şi redeschiderea teraselor în localităţile mai puţin contaminate.

„Apreciem atât de mult aceste mici plăceri”, a declarat pentru AFP un bărbat în vârstă de 51 de ani din Tarragona care s-a grăbit încă din primele ore ale zilei să ia loc la terasa unui pub.

Totuşi, aceste mici plăceri încă nu sunt permise la Madrid şi Barcelona, două oraşe grav afectate de covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Pe lângă terase, faza a doua permite redeschiderea biserilor, muzeelor, micilor unităţi comerciale mici şi a restaurantelor, dar în capacităţi limitate. Adunările publice sunt acceptate până la zece persoane.

Spania prevede ieşirea treptată din izolare în trei faze până la sfârşitul lui iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: