Corina Creţu: Juncker a adus „veşti bune“. România „trebuie să profite de această şansă istorică şi să aibă o voce“ în conturarea viitorului UE

Corina Creţu: Juncker a adus „veşti bune“. România „trebuie să profite de această şansă istorică şi să aibă o voce“ în conturarea viitorului UE

Corina Creţu FOTO AFP

Cel de-al treilea discurs privind Starea Uniunii al preşedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a adus „veşti bune“ pentru Europa, dar mai ales pentru România, a apreciat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, în exclusivitate pentru Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Corinei Creţu, Jean-Claude Juncker a susţinut cel de-al treilea său discurs privind Starea Uniunii într-o stare de spirit total diferită faţă de acum un an, când Europa se afla sub şocul votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii din UE.

Acum UE este redresată economic şi înregistrează cea mai scăzută rată a şomajului din ultimii zece ani, fapt remarcat şi de Juncker în faţa europarlamentarilor, la Strasbourg, a semnalat comisarul european pentru Politică Regională.

Corina Creţu a subliniat totodată „veştile bune“ aduse de către şeful CE României.

„Nu s-a auzit niciodată vorbindu-se şi atât de mult despre România“ într-un discurs al şefului CE, a remarcat Creţu.

Jean-Claude Juncker a pledat pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen şi a propus organizarea unui summit european special la Sibiu, pe 30 martie 2019, la o zi de la ieşirea Marii Briatnii din UE.

În opinia Corinei Creţu, România „trebuie să profite de această şansă istorică şi să aibă o voce“ în trasarea viitorului UE.

În ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, eurocomisarul a precizat că decizia politică a fost luată deja şi şi-a exprimat speranţa că subiectul va fi discutat la Consiliul din decembrie.

citeste totul despre: