Comisarul european pentru Extindere: Avem nevoie de cooperare cu Rusia

Comisarul European pentru Extindere, Stefan Fule, a declarat, la Varşovia, la aniversarea a 20 de ani a Centrului de Studii Est Europene, că politica externă a UE recunoaşte nevoia de cooperare cu Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din punct de vedere economic e nevoie de Rusia în cooperarea internaţională, în domeniul securităţii, în schimbările climatice, în rezolvarea disputelor regionale, dar şi în alte aspecte ale guvernanţei globale. În consecinţă, trebuie să avem un angajament cu Rusia pentru a promova interesele noastre şi apăra valorile europene", a spus comisarul pentru extidere.

El s-a referit la agenda discuţiilor Summitului UE-Rusia care începe mâine, la Bruxelles.

ADEVARUL EUROPA: Liderii ruşi şi europeni se întâlnesc la Bruxelles. Cât de departe poate merge relaţia lor? 

Scopul primordial al UE este de a avea cu Rusia legături bazate pe reguli internaţionale, inclusiv în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) pentru că transparenţa şi predictibilitatea sunt esenţiale pentru bunele relaţii economice şi politice la nivel mondial, iar Rusia are potenţialul de a contribui la acest lucru, a mai spus Fule.

„Facem paşi mari spre aderarea la OMC a Rusiei. Sunt convins că mâine Summit-ul UE-Rusia de la Bruxelles va confirma acest progres important", a adăugat comisarul european pentru extindere.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările