Clienţii unui pub din Londra pot plăti consumaţia cu dispozitive electronice vechi

Clienţii unui pub din Londra pot plăti consumaţia cu dispozitive electronice vechi

Foto Shutterstock

În localul Trade-Inn din Londra, oamenii care vor să scape de dispozitivele electronice vechi le pot folosi ca monedă de schimb pentru a comanda mâncare sau băutură. În acest local sunt acceptate aproape 14.000 de tipuri de dispozitive, de la televizoare până la telefoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispozitivele sunt verificate ulterior de o companie de tehnologie şi cele care pot fi folosite în continuare ajung să fie reparate.

„Am fost şocată când am aflat ce impact pot avea telefoanele vechi asupra mediului înconjurător. Este important ca, după ce le-am folosit, să fie puse în circulaţie pentru ca altcineva să le folosească”, spune modelul şi ecologista Daisy Lowe, prima clientă care a plătit nota cu dispozitive uzate, transmite Euronews.

În prezent, Marea Britanie este pe cale să devină cel mai mare producător european de deşeuri electronice, depăşind Norvegia, până în anul 2024.

Campania restaurantului face parte din serviciul Spring de reciclare tehnologică în Marea Britanie şi care ăşi propune să colecteze 1,6 tone de deşeuri electrice produse anual în ţară.

Este vorba despre toate dispozitivele aruncate, precum smartphone-uri, televizoare şi frigidere. Multe dintre ele ajung să fie incinerate, depozitate sau expediate ilegal în străinătate, cu un cost foarte mare pentru mediu.

Un raport al Comitetului de Audit pentru Mediu al guvernului de la Londra a prezentată că o gospodărie britanică ajunge să acumuleze în jur de 20 de dispozitive vechi, scoase din uz.

„Păstrarea unui dispozitiv neutilizat într-un sertar este un lucru la fel de rău ca aruncarea sa. Asta pentru că, mai degrabă decât să fie refolosit de altcineva, este scos din circulaţie şi trebuie înlocuit cu ceva nou. Pe măsură ce tehnologia din casele noastre creşte, creşte şi un munte de deşeuri electronice, care are un impact catastrofal asupra mediului”, a explicat cofondatorul Spring, James Seear.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările