Cele trei persoane arestate în ancheta cu privire la accidentul de teleferic din Italia, eliberate de un judecător

Cele trei persoane arestate în ancheta cu privire la accidentul de teleferic din Italia, eliberate de un judecător

FOTO EPA-EFE

Cei trei bărbaţi reţinuţi în ancheta referitoare la accidentul de teleferic soldat cu 14 morţi, în nordul Italiei, au fost eliberaţi. Doar unul a fost plasat în arest la domiciliu. Procuratura Generală din oraşul Verbania a confirmat hotărârea judecătorului la postul de televiziune Rai.

În accidentul de săptămâna trecură, când o telegondolă care leagă oraşul turistic Stresa din Lacul Maggiore de un munte s-a prăbuşit în gol, toată lumea a murit, cu excepţia unui băiat israelian în vârstă de cinci ani care rămâne în continuare în spital.

Cei trei bărbaţi - propietarul companiei de telecabine, un angajat şi un inginer care se ocupau de întreţinere - au fost arestaţi, miercuri, după ce a fost deschisă o anchetă pentru presupusul omor involuntar şi neglijenţă.

Procurorii i-au acuzat că erau conştienţi de problemele tehnice.
 
Judecătoarea Donatella Banci Buonamici a decis sâmbătă că nu există motive pentru a-i ţine în închisoare, deoarece aceştia nu pot fugi şi nu există niciun risc de falsificare a probelor.
 
„Sunt conştient de greşeala pe care am făcut-o lăsând clemele", a declarat Gabriele Tadini procurorilor, conform transcrierii oficiale a audierii, care apare în Corriere della Sera.

Tadini a fost însărcinat cu punerea telecabinei în mişcare, lucru pe care l-a făcut pe 23 mai cu doar câteva ore înainte de prăbuşire.

Tadini a fost plasat în arest la domiciliu. Avocatul său, Marcello Perillo, a declarat pentru Reuters că nu a solicitat eliberarea lui Tadini.

„Nu se poate nega problema fermoarelor, pentru asta va trebui să suporte consecinţele", a spus Perillo, adăugând că nu a fost încă stabilit în ce măsură ceilalţi doi au fost informaţi despre acţiunile lui Tadini, conform Hotnews.
 
Olimpia Bossi, procurorul-şef Verbania, a spus că judecătorul a decis că nu există dovezi suficiente, că cei 3 bărbaţi ar fi ştiut despre problemele tehnice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările