Cadavrul unei balene uriaşe a fost descoperit în apropiere de Napoli. „Este una dinte cele mai mari balene descoperite vreodată în regiune”

Cadavrul unei balene uriaşe a fost descoperit în apropiere de Napoli. „Este una dinte cele mai mari balene descoperite vreodată în regiune”

Cadavrul unei balene uriaşe a fost descoperit în apropiere de Napoli FOTO Paza de coastă a Italiei

Cadavrul unei balene despre care se crede că este unul dintre cele mai mari găsite vreodată în Marea Mediterană a fost recuperat de pe coasta de sud a Italiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scafandrii din paza de coastă au localizat duminică balena în afara portului Sorrento, în apropiere de Napoli. Aceştia au fost conduşi la mamiferul mort de un pui de balenă care era agitat, conform autorităţilor citate de BBC.
 
Descoperirea balenei a declanşat o operaţiune de amploare pentru recuperarea cadavrului de 70 de tone, iar finalul acesteia a avut loc miercuri.
 
Paza de coastă a anunţat că este „probabil una dintre cele mai mari” balene descoperite în regiune.
 
La scurt timp după ce scafandrii au descoperit cadavrul, acesta s-a ridicat la suprafaţă, iar autorităţile au decis să îl transporte din zonă şi să-l aducă pe uscat.
 
Două vase au fost implicate în operaţiunea de recuperare şi cadavrul remorcat a ajuns miercuri în portul Napoli.
 
Cadavrul urmează să fie verificat de către biologi marini şi alţi experţi, pentru a se stabili cauza morţii, iar autorităţile fac planuri pentru expunerea scheletului uriaş într-un muzeu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările