Bernard Cazeneuve: Arestarea lui Salah Abdeslam, o „lovitură dată organizaţiei teroriste Daesh în Europa“

Bernard Cazeneuve: Arestarea lui Salah Abdeslam, o „lovitură dată organizaţiei teroriste Daesh în Europa“

Bernard Cazeneuve Foto: AP

Arestarea, vineri, la Bruxelles, a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din noiembrie de la Paris, reprezintă „o lovitură importantă dată organizaţiei teroriste Daesh în Europa“, a declarat sâmbătă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Operaţiunile din săptămâna care s-a scurs au permis neutralizarea mai multor indivizi care au dovedit că sunt extrem de periculoşi şi foarte hotărâţi“, a spus ministrul la ieşirea de la un Consiliu de apărare organizat de François Hollande la Palatul Elysée. 
 
„Salah Abdeslam va trebui să răspundă pentru acţiunile sale în faţa justiţiei franceze“, a adăugat ministrul. 
 
Personaj-cheie al celor mai grave atentate comise vreodată în Franţa, Salah Abdeslam este vizat din 24 noiembrie 2015 de un mandat de arestare european emis de un judecător francez, ceea ce ar trebui să înlesnească predarea sa justiţiei din Franţa. 
    
„În cadrul procedurilor declanşate după atentatele de la 13 noiembrie, zece indivizi au fost inculpaţi, printre care doi în Franţa şi opt în Belgia“, a reamintit Bernard Cazeneuve, precizând că „alţi indivizi sunt încă daţi în urmărire“. 
 
„Vom câştiga războiul împotriva terorismului, acţionând fără odihnă şi fără oprire“, a afirmat ministrul francez de Interne.
 
În urma atentatelor comise pe data de 13 noiembrie la Paris, 130 de persoane au murit. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (Daesh).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările