Austria: 23 de persoane au fost arestate în urma protestului anti-coronavirus de la Viena. Perioada de „lockdown”, prelungită

Austria: 23 de persoane au fost arestate în urma protestului anti-coronavirus de la Viena. Perioada de „lockdown”, prelungită

FOTO EPA-EFE

Poliţia austriacă a arestat 23 de persoane şi a deschis dosare altor 300 de manifestanţi ca urmare a protestului anti-coronavirus de sâmbătă de la Viena, scrie DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia a spus duminică că demonstranţii nu au respectat distanţa impusă şi nu au purtat măşti. Şase dintre suspecţii luaţi în custodie au fost acuzaţi că s-au opus autorităţii statului. 

În total, 10.000 de persoane au luat parte la protestul de sâmbătă, inclusiv membri ai extremei-drepte. 

Protestul a început paşnic, dar ulterior unii jurnalişti au relatat că au fost ameninţaţi. 

Printre participanţi s-a aflat şi politicianul de extremă-dreapta şi fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache.

Pe de altă parte, Austria va extinde al treilea lockdown pentru COVID-19 până la 8 februarie, a anunţat Guvernul duminică, scrie Reuters.

Sectorul de catering şi de turism nu se va redeschide în februarie, au adăugat oficialii. 

Austria, o ţară cu 8,9 milioane de locuitori, este în al treilea lockdown, doar magazinele esenţiale fiind deschise. 

Austria a decis să impună, începând de la 25 ianuarie, o distanţă socială de doi metri între fiecare persoană în locurile publice, în loc de un metru până în prezent. 

Purtarea de măşti FFP2 va deveni obligatorie în magazine şi în transportul în comun. 

Guvernul nu prevede o redeschidere a restaurantelor şi hotelurilor înainte de începutul lunii martie şi cere angajaţilor să lucreze de la domiciliu. 

Ţara a raportat aproape 390.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus şi aproape 7.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările