Atacatorul din Finlanda este un solicitant de azil care viza în special femei, anunţă poliţia

Atacatorul din Finlanda este un solicitant de azil care viza în special femei, anunţă poliţia

Flori şi candele au fost depuse în piaţa din Turku în care a avut loc atacul Foto: EPA

Marocanul în vârstă de 18 ani acuzat că a ucis două persoane şi a rănit alte opt, vineri, în oraşul finlandez Turku este un solicitant de azil care intenţiona să atace în special femei, a anunţat sâmbătă poliţia finlandeză, citată de agenţia Belga.

„Credem că atacatorul viza în special femei, însă bărbaţi au fost răniţi după ce au încercat să apere aceste femei“, a declarat comisarul Christa Granroth, de la Biroul Naţional de Anchetă din Finlanda, în timpul unei conferinţe de presă.
 
Două femei finlandeze au fost ucise în atacul de la Turku, considerat terorist de autorităţi. Alte opt persoane au fost rănite, dintre care şase femei şi doi bărbaţi.
 
„Un bărbat a fost rănit încercând să ajute o altă victimă, iar un altul a încercat să-l oprească pe atacator“, a precizat Christa Granroth.
 
Poliţiştii l-au arestat pe suspect la câteva minute după atac, după ce l-au împuşcat  în picior. El a fost identificat ca fiind un cetăţean marocan de 18 ani, solicitant de azil, ajuns în Finlanda în anul 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: