Anunţuri în limba română pe autostrăzile din Marea Britanie

Anunţuri în limba română pe autostrăzile din Marea Britanie

FOTO Shutetrstock

Semnele digitale de circulaţie de pe autostrăzile din Marea Britanie vor afişa mesaje în mai multe limbi, inclusiv limba română, pentru a-i ajuta pe şoferii de camioane de peste hotare să se orienteze mai uşor în cazul unor lucrări rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată în Marea Britanie, ecranele de afişare de pe autostrăzi vor arăta avertismente de trafic în limbile germană, franceză, poloneză, română, olandeză, lituaniană, slovacă şi maghiară.
 
Un cititor automat de plăcuţe de înmatriculare va fi capabil să identifice din ce ţară provine autovehiculul şi instrucţiunile vor apărea pe ecran în limba potrivită.
 
Semnele vor fi folosite pe autostrada M6, în apropiere de Carlisle, după ce anul trecut şoferii străini au fost derutaţi în legătură cu drumul şi au făcut manevre greşite, în urma unor lucrări la carosabil.
 
Steve Mason, manager de proiect la Compania de Autostrăzi din Anglia, a declarat: „Suntem o organizaţie care ascultă şi învaţă şi suntem hotărâţi să îmbunătăţim felul în care clienţii primesc informaţii referitoare la lucrări rutiere“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: