Anglia: 35 de pasageri clandestini, descoperiţi într-un container. Un bărbat a murit de deshidratare

Anglia: 35 de pasageri clandestini, descoperiţi într-un container. Un bărbat a murit de deshidratare

31 de oameni descoperiţi într-un container sosit la Docurile Tilbury, Marea Britanie FOTO BBC

35 de persoane originare de pe subcontinentul indian, inclusiv copii, au fost descoperite într-un container de pe un vapor ancorat în docurile Tilbury din Essex, Marea Britanie. Un bărbat a decedat din cauza deshidratării în urma călătoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi oameni au fost transportaţi deja la spital, în timp ce alţii cu probleme serioase de sănătate sunt trataţi de echipajul de pe ambulanţe, informează poliţia britanică, citată de BBC. 
 
Descoperirea pasagerilor clandestini originari de pe subcontinentul indian a fost făcută sâmbătă dimineaţa, atunci când vaporul, care a sosit din Zeerbrugge, Belgia, a fost descărcat. 
 
Poliţia din Essex a lansat o investigaţie amănunţită. „35 de persoane, inclusiv adulţi şi copii de ambele sexe, au fost descoperiţi înăuntru“, notează poliţia britanică în declaraţia oficială. „Din nefericire, un bărbat a decedat, iar alţi pasageri au probleme serioase de sănătate. Ei sunt trataţi corespunzător de echipele de intervenţie şi vor fi transportaţi la spitalele din apropiere“, adaugă forţele de ordine.

 

Serviciul de ambulanţă a fost chemat la docuri la ora locală 06.37 (08.37, ora României) şi a trimis şapte maşini, două dintre care erau echipate pentru intervenţie rapidă. „Prioritatea noastră este să estimăm natura rănilor, dacă este cazul, şi să vă asigurăm că aceste persoane vor fi tratate corespunzător la faţa locului şi apoi transportate la spital“, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Serviciului de Ambulanţă Essex.
 
Purtătorul de cuvânt al spitalului Basildon a declarat că 19 persoane, inclusiv 7 copii, sunt trataţi pentru deshidratare.
 
Serviciul de Sănătate Publică britanic informează că nu este implicat în această descoperire, nefiind încă anunţat de un posibil risc de Ebola.
 
O nouă rută maritimă care leagă Tilbury de Zeebrugge este operaţională abia de la începutul acestei luni, potrivit companiei navale Forth Ports.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările