Angela Merkel va merge în vizită la fostul lagăr de concentrare de la Dachau

Angela Merkel va merge în vizită la fostul lagăr de
concentrare de la Dachau

Angela Merkel va fi primul cancelar german în exerciţiu care vizitează un fost lagăr de concentrare. FOTO: Reuters

Cancelarul Germaniei, Angele Merkel, se va deplasa marţi la fostul lagăr de concentrare de la Dachau, în Bavaria, a anunţat purtătorul de cuvânt al acesteia, potrivit publicaţiei „Le Figaro”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este prima dată când un şef al guvernului german merge la fostul lagăr de concentrare, un lieu de memoire”, a precizat purtătorul de cuvânt, Steffen Seibert, la conferinţa de presă a Guvernului.

După un scurt discurs, cancelarul german va depune o coroană de flori la locul memorial şi va vizita fostul lagăr de concentrare”, a adăugat Seibert.

Max Mannheimer, vicepreşedinte al Comitetului Internaţional din Dachau, o organizaţie care reuneşte foşti deţinuţi ai lagărului, a salutat iniţiativa Angelei Merkel printr-o declaraţie.

Este prima dată când cancelar în exerciţiu vizitează memorialul de la Dachau. Vizita cancelarului federal va fi mereu asociată ideii că ororile din trecut nu trebuie să fie uitate. Semnul de respect faţă de foştii deţinuţi pe care îl dă doamna Merkel este foarte important pentru noi, supravieţuitorii”, a declarat Max Mannheimer.

Prin lagărul de concentrare de la Dachau au trecut mai mult de 200.000 de oameni în perioada 1933-1945, iar mai mult de 41.000 din aceştia au murit, a precizat Steffen Seibert. Acest loc, destinat celor pe care conducătorii nazişti îi voiau eliminaţi, a fost deschis pe 22 martie 1933 pentru deţinuţii politici, dar curând au început să fie aduşi evrei, Martori ai lui Iehova, homosexuali şi romi.

Angela Merkel va fi însoţită în vizitarea lagărului de ministrul bavarez al Educaţiei şi Cultelor, Ludwig Spaenle. La finalul zilei, cancelarul german va participa la un miting electoral în oraşul Dachau, dat fiind că alegerile legislative din Bavaria se apropie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările