Angela Merkel le cere germanilor să stea acasă de Paşte: Renunţaţi la orice călătorii neesenţiale

Angela Merkel le cere germanilor să stea acasă de Paşte: Renunţaţi la orice călătorii neesenţiale

Angela Merkel FOTO EPA-EFE

Angela Merkel face apel la germani să stea acasă de Paşte şi să se întâlnească cu mai puţini oameni, pentru a ajuta la limitarea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Liderii de la Berlin au anunţat că adunările pe timp de noapte sunt interzise începând de vineri, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”, a transmis Angela Merkel într-un mesaj video, adăugând că acesta este singurul mijloc de a ajuta medicii şi asistentele să lupte cu virusul, potrivit Agerpres.
 
Merkel a fost acuzată că săptămâna trecută a pierdut controlul asupra crizei COVID-19 după ce a renunţat la un plan privind prelungirea vacanţei de Paşte convenit cu două zile în urmă cu guvernatorii celor 16 landuri germane.
 
Cancelarul Germaniei a încercat de atunci să transfere vina pentru al treilea val al pandemiei asupra premierilor de landuri, acuzându-i că nu au respectat acordurile anterioare de a reimpune restricţii dacă se înmulţesc din nou infectările.
 
Autorităţile din Berlin au înăsprit joi restricţiile pentru combaterea pandemiei. Adunările sunt interzise pe timp de noapte începând de vineri, iar de săptămâna viitoare vor putea merge la grădiniţă numai copiii angajaţilor esenţiali.
 
Angela Merkel a declarat că acum nu doar vârstnicii se luptă pentru viaţa lor în pandemie, ci şi persoanele de vârstă mijloace sau chiar tinerii, care ajung în număr tot mai mare în spitale. Cancelarul Merkel şi-a exprimat totuşi speranţa că distribuirea de vaccinuri se va accelera după Paşte, când şi medicii de familie vor putea vaccina.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările