ANALIZĂ George Friedman: SUA, Europa şi NATO

Statele Unite ale Americii se tem că neînţelegerile dintre statele membre UE vor afecta relaţia transatlantică existentă. Oficialii americani au început să îşi exprime deja îngrijorările legate de situaţia din interiorul Uniunii Europene. Secretarul de stat american John Kerry a declarat, pe 12 februarie, că SUA au un interes „foarte puternic” în prezenţa Marii Britanii în interiorul Uniunii Europene.
Cu " lideri" ca Orban care scuipă mâna Uniunii Europene nu e de mirare ... Mă întreb oare cum ar arăta Ungaria fără ajutorul Uniunii Europene și fără accesul la piața comună.
intrebarea ar fi cum ar arata vestul aflat in degringolada economica si cu o crestere economica foarte anemica fara piata de desfacere esteuropeana aflata in plin avant, raspunsul e clar, fa-li-ment
Nu ai dreptate. Uită-te pe statisticile Eurostat. Intra trade EU ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Intra_EU-28_trade,_2013_and_2014_(billion_EUR)_YB16.png Cu exceptia Germaniei si a Olandei majoritatea țărilor din "vest" au balanța comercială negativă. În timp ce o majoritate relativă a țărilor din Estul Europei ( România e o excepție bine-nteles) sunt la plus. România e la negativ și dacă nu am avea Dacia tabloul real ar fi catastrofal. Asta ni se datorează în exclusivitate. Avem o politică de reindustrializare ZERO. Exportăm ceapă și cherestea.
Dacă nu am fi în EU nu am exporta nici macar ceapa și cheresteaua aia. Vai de mama noastră. În schimb ne plângem că suntem piață de desfacere. NIMENI NU NE OPREȘTE SĂ NE FACEM UN MILION DE FABRICI. MAI ALES CĂ ACUM AVEM ACCESS LA TEHNOLOGIE CARE PE VREMEA LUI CEAȘCĂ ERA SUB EMBARGOU. NOI ROMÂNII SUNTEM DE VINĂ !
Jupane, mare dreptate ai ! Si daca tanara generatie ar inceta sa se mai lamenteze si sa se apuce de munca, am fi cu "balanta" pe plus tot timpul.