Amsterdam: Mii de oameni au manifestat împotriva restricţiilor. Poliţiştii au folosit un tun cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari

Amsterdam: Mii de oameni au manifestat împotriva restricţiilor. Poliţiştii au folosit un tun cu apă pentru a-i dispersa pe
protestatari

Protest anti-restricţii la Amsterdam FOTO EPA-EFE

Mii de oameni au participat, duminică, la Amsterdam, la o manifestaţie neautorizată împotriva guvernului olandez şi a lockdown-ului decis în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestatarii s-au strâns în piaţa din faţa Rijksmuseum şi a muzeului Van Gogh, afişând mesajul: „Libertate” şi scandând: „Ce vrem? Libertate”.

Manifestanţii nu au purtat măşti, care de altfel nu sunt obligatorii, şi puţini dintre ei au respectat distanţarea fizică recomandată în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Autorităţile au refuzat să autorizeze protestul din Piaţa Muzeelor.

Manifestanţii au refuzat să părăsească zona atunci când poliţiştii le-au cerut acest lucru şi unii au folosit dispozitive pirotehnice.

Apoi, forţele de ordine au folosit un tun cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Guvernul olandez a închis şcolile şi majoritatea magazinelor în decembrie, pentru a se stopa propagarea coronavirusului. Ţara este în lockdown până la 9 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările