Alegerile locale din Italia. Toader Stoica, primul viceprimar român din Peninsulă, a mai câştigat un mandat

Alegerile locale din Italia. Toader Stoica, primul viceprimar român din Peninsulă, a mai câştigat un mandat

Toader Stoica, la al doilea mandat de viceprimar în Italia FOTO: Rotalianul.com

Toader (Teodoro) Stoica, român în vârstă de 52 de ani, originar din Vrancea, a fost numit viceprimar în localitatea Riano, de lângă Roma, în urma alegerilor locale de luna aceasta. Dorin Adrian Briciu, în vârstă de 48 de ani, originar din Lugoj, este primul român ales în Consiliul Local al Primăriei din Sezze (Lazio), informează rotalianul.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aflat la al doilea mandat, Toader Stoica a obţinut la alegerile din octombrie aproape 300 de voturi şi este primul viceprimar român din Peninsulă. Riano este o localitate de 10.000 de locuitori, din care 17% sunt străini: cei mai numeroşi sunt românii, peste 1100 de rezidenţi. 
 
„Cu mare plăcere pot să vă anunţ că, după câştigarea alegerilor care au avut loc la Riano în 3 şi 4 octombrie, am semnat împuternicirea prin care voi avea un triplu rol în administraţia oraşului: viceprimar, consilier  şi assessore – membru în executivul localităţii. Mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, voi ocupa această funcţie cu un enorm simţ al responsabilităţii faţă de toţi cetăţenii” – şi-a anunţat victoria Teodor Stoica, pe reţelele de socializare. Lista sa, „Riano riparte” (Riano reporneşte) a obţinut aproape 40% din totalul voturilor exprimate, informează rotalianul.com
 
Dorin Adrian Briciu, ales consilier local
 
Dorin Adrian Briciu, în vârstă de 48 de ani, originar din Lugoj, este primul român ales în Consiliul Local al Primăriei din Sezze (Lazio), în urma alegerilor administrative care au avut loc în această toamnă.
 
Ajuns la Sezze în anul 2003, o localitate de peste 23.000 de locuitori, din provincia Latina, Dorin Briciu este perfect integrat în comunitatea din care astăzi face parte. Este căsătorit, are o fiică de 22 de ani şi lucrează la CAF Uila (Centru de asistenţă fiscală), informează Il Messaggero, preluat de rotalianul.com.
A candidat pe lista „Sezze Futura” şi a obţinut 390 de voturi. Un rezultat excelent, având în vedere că ultimul dintre consilierii aleşi a avut 136 de voturi.
 
„Acest rezultat îl datorez angajamentului comunităţii româneşti din Sezze şi multor prieteni pe care mi i-am făcut aici de-a lungul anilor”, a declarat Briciu.
 
În Sezze, la ora actuală ar fi în jur de 2000 de cetăţeni români rezidenţi, dar numai 800 s-au înscris pe listele electorale şi au avut drept de vot. „Odată, eram în Sezze 6.000 de români, astăzi suntem sub 2000. Mulţi au plecat să caute de lucru în altă parte, iar o parte dintre ei s-au întors în România.”
 
Despre problemele cu care se confruntă românii din Sezze, noul consilier local a spus că „principalele probleme sunt cele birocratice, legate de închirierea unei locuinţe.”
 
Nu a fost pentru prima dată când bărbatul român a candidat, el a mai încercat încă de două ori să intre în Consiliul Local, pe listele Partidului Democrat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările