Şefa Comisiei Europene: UE nu va finanţa „garduri de sârmă ghimpată şi ziduri” la frontiere

Şefa Comisiei Europene: UE nu va finanţa „garduri de sârmă ghimpată şi ziduri” la frontiere

Şefa Comisiei Europene nu vrea să finanţeze ziduri în calea migranţilor

Ursula von der Leyen a spus limpede că Uniunea Europeană nu va da bani pentru a ridica bariere în faţa venirii migranţilor, aşa cum au cerut 12 ţări, printre care Lituania şi Austria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ursula von der Leyen a spus limpede că Uniunea Europeană nu va da bani pentru a ridica bariere în faţa venirii migranţilor, aşa cum au cerut 12 ţări, printre care Lituania şi Austria

„Am fost foarte clară asupra faptului că există o poziţie comună de lungă durată a Comisiei şi Parlamentului European potrivit căreia nu va exista nicio finanţare a gardurilor de sârmă ghimpată şi a zidurilor”, a spus şefa executivului european la finalul summitului Celor 27 de la Bruxelles, unde această chestiune a fost discutată, relatează AFP, citată de Agerpres.

Lituania construieşte un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Belarus pentru a limita un aflux de migranţi pe care regimul lui Aleksandr Lukaşenko este acuzat că-l orchestrează. Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a declarat că astfel de măsuri sunt „printre cele mai necesare pe termen scurt pentru a gestiona această criză”.

„Dacă Lituania construieşte o barieră (...) ea ar trebui să poată conta pe solidaritatea noastră. Nu este normal ca aceasta să fie finanţată numai de contribuabilii lituanieni”, a estimat noul cancelar austriac Alexander Schallenberg.

Miniştrii de interne din 12 ţări (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) au scris pe 7 octombrie Comisiei Europene pentru a cere UE să finanţeze construcţia de astfel de bariere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările