Începutul negocierilor pentru preşedinţia Comisiei Europene: germanul Manfred Weber vrea o mare coaliţie eurofilă

Începutul negocierilor pentru preşedinţia Comisiei Europene: germanul Manfred Weber vrea o mare coaliţie eurofilă

Manfred Weber FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la postul de preşedinte al Comisiei Europene, germanul Manfred Weber, a făcut apel duminică seara la formarea unei coaliţii eurofile cu socialiştii, centriştii şi chiar şi ecologiştii, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne confruntăm cu un centru în pierdere de viteză. Când mă uit la date, nu văd o majoritate contra liberalilor, nu văd o majoritate contra socialiştilor, nu văd o majoritate contra Partidului Popular European“, a declarat el.

„Prin urmare, cer să ne alăturăm forţele şi să lucrăm împreună începând de acum“, a adăugat el.

Şeful socialiştilor şi democraţilor, olandezul Frans Timmermans, şi-a exprimat la rândul său dorinţa pentru o coaliţie a progresiştilor în Parlamentul European.

„Oferta mea este masă: să ne aşezăm cu toţii, forţele progresiste din acest parlament, să încercăm să găsim un program pentru următorii cinci ani şi care va pregăti Europa pentru următoarele trei decenii“, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene în exerciţiu.

Candidatul ALDE la conducerea Executivului European, daneza Margrethe Vestager, estimează la rândul ei că votul de duminică a spart monopolul coaliţiei de centru-dreapta din blocul comunitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: