VIDEO Oraşul indian copleşit de covid-19. Doi pacienţi împart acelaşi pat, în timp ce unii dintre ei sunt trataţi lângă cadavre

VIDEO Oraşul indian copleşit de covid-19. Doi pacienţi împart acelaşi pat, în timp ce unii dintre ei sunt trataţi lângă cadavre

Mumbai în vremea pandemiei de cooronavirus FOTO EPA-EFE

Serviciile de sănătate din Mumbai, o metropolă de circa 20 de milioane de locuitori, sunt copleşite de noul coronavirus. Situaţia este atât de gravă, încât doi pacienţi împart acelaşi pat, relatează „The Guardian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

India resimte din plin în aceste zile impactul noului coronavirus. La Mumbai, în vestul ţării, situaţia este dramatică.

De regulă, serviciile de sănătate din Mumbai se descurcă cu greu în perioade normale. Acum, în plină pandemie de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, sunt copleşite. Situaţia este atât de gravă, încât doi pacienţi împart acelaşi pat. Mai mult, unii dintre ei au fost trataţi lângă cadavre, după cum arată o serie de imagini scandaloase surprinse la un spital din acest oraş, scrie „The Guardian”. 

„Ţinând cont de volumul şi densitatea populaţiei din Mumbai, ne este foarte dificil să vedem cu vom ieşi din vârful” pandemiei, spune Manish Setty, medic la unitatea pentru bolnavii de covid-19 de la Spitalul Guru Nanak din Mumbai.

El deplânge o penurie de paturi pentru pacienţii aflaţi în stare critică şi o infrastructură precară. De asemenea, se arată îngrijorat de oboseala acumulată de colegii săi şi  de faptul că sunt foarte expuşi în faţa noului coronavirus.

„Amploarea cazurilor de copleşeşte pe toţi”, mărturiseşte el.

Cu peste 52.000 de cazuri de infectare, dintre care aproape 1.700 fatale, Mumbai este epicentrul pandemiei de covid-19 în India. Gigantul asiatic a înregistrat până acum peste 165.000 de cazuri de contaminare, dintre care peste 4.700 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: