Tokyo i-a solicitat Beijingului să nu mai facă prelevări anale pentru COVID-19 în cazul cetăţenilor japonezi

Tokyo i-a solicitat Beijingului să nu mai facă prelevări anale pentru COVID-19 în cazul cetăţenilor japonezi

Centru de testare pentru COVID-19 în China FOTO EPA-EFE

Guvernul japonez le-a transmis autorităţilor chineze să nu mai efectueze teste anale anti-COVID-19 în cazul cetăţenilor săi, deoarece această practică provoacă suferinţe psihologice, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unii japonezi au anunţat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferinţe psihologice mari”, a declarat Katsunobu Kato, un purtător de cuvânt al Guvernului japonez.

El spune că autorităţile chineze au fost informate să înceteze această procedură în cazul cetăţenilor japonezi. Totuşi, Beijingul nu a oferit niciun răspuns până acum în cazul solicitării adresate de Tokyo.

Vom continua să cerem acest lucru până când practica va înceta, a insistat Kato.

China recurge din ianuarie la prelevări anale pentru depistarea cazurilor de COVID-19. Unii medici chinezi afirmă că această procedură poate creşte rata depistării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, deoarece acest coronavirus care provoacă boala COVID-19 persistă mai mult timp în anus decât în căile respiratorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările