Represiunea chineză în Hong Kong: Organizaţia care a iniţiat manifestaţiile pro-democraţie din 2019 s-a autodizolvat

Represiunea chineză în Hong Kong: Organizaţia care a iniţiat manifestaţiile pro-democraţie din 2019 s-a autodizolvat

Proteste Hong Kong FOTO EPA-EFE

Frontul Drepturilor Civile şi Umane, mişcarea care a iniţiat amplele manifestaţii pro-democraţie din 2019 din Hong Hong, s-a autodizolvat, duminică, invocând intensificarea represiunii regimului comunist de la Beijing.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Societatea civilă se confruntă cu provocări de o dificultate fără precedent”, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Fondat în 2002, Frontul Drepturilor Civile şi Umane a organizat mai multe manifestaţii pro-democraţie în Hong Kong, cele mai importante fiind cele din 2019.

Aceste manifestaţii au fost urmate de o represiune fără precedent din partea Beijingului, care îşi motivează acţiunile prin implementarea unei legi a securităţii naţionale.

În urma impunerii acestei legi, anul trecut, circa 30 de organizaţii s-au autodizolvat în fosta colonie britanică revenită sub dominaţia chineză în 1997 ca teritoriu semiautonom.

Majoritatea liderilor Frontului Drepturilor Civile şi Umane sunt după gratii.

La 10 august, cel mai mare sindicat din Hong Kong, Uniunea Profesorilor, cu 95.000 de membri, şi-a încetat activităţile de asemenea din cauza represiunii chineze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările