Premierul indian îşi construieşte o nouă reşedinţă privată, în timp ce ţara e devastată de pandemie, acuză lidera opoziţiei VIDEO

Premierul indian îşi construieşte o nouă reşedinţă privată, în timp ce ţara e devastată de pandemie, acuză lidera opoziţiei VIDEO

Proiectul Central Vista Revamp pentru construirea unui nou complex guvernamental în India FOTO captură via Daily Beast

În mijlocul unei pandemii galopante şi al penuriei de medicamente şi oxigen în spitalele sufocate de pacienţi, premierul Narendra Modi continuă construcţia unui complex guvernamental şi a unei reşedinţe private a căror valoare se ridică la 1,7 miliarde de dolari, acuză lidera opoziţiei, Priyanka Gandhi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Când populaţia acestei ţări se chinuie cu penurie de oxigen, vaccinuri, paturi de spital, medicamente, atunci s-ar cădea ca guvernul să învestească toate resursele pentru salvarea de vieţi omeneşti în loc să-şi construiască o nouă reşedinţă de zeci de milioane de rupii”, a scris Priyanka Gandhi pe Twitter, denunţând faptul că fonduri critice sunt „direcţionate spre construcţia unei noi case pentru premier”, relatează Daily Beast.
 
Central Vista Revamp, proiectul unui masiv campus guvernamental, este estimat a fi finalizat în decembrie 2022. Lucrările au continuat în pofida apelurilor de instituire a unui lockdown naţional în contextul unei crize sanitare tot mai grave, cu peste 350.000 de noi cazuri de infectare zilnic.
 
Enclava din centrul capitalei New Delhi, de mărimea a 50 de terenuri de fotbal, aprobată în aprilie,  va avea o nouă clădire a parlamentului, 10 clădiri de birouri şi spaţii de conferinţă, 10 clădiri ale reşedinţei private a premierului şi alte 29 de stabilimemente ale vicepreşedintelui.
 
Complexul va dispune de nouă centre de epurare a apei reziduale. Proiectul presupune îndepărtarea a 3.230 de copaci din 4.642.  Alţi 30.547 de copaci vor fi plantaţi în altă parte drept compensaţie.
 
La începutul săptămânii, premierul a decretat lucrările la complex servicii esenţiale, astfel că cei circa 6.000 de muncitori nu sunt vizaţi de regulile de combatere a pandemiei. Capitala Indiei are o rată de pozitivare a testelor COVID-19  de 30%.
 
 
 
În 2021, premierul Modi a numit după sine cel mai mare stadion sportiv din lume, o investiţie de peste 110 milioane de dolari americani.
 
Un grup de experţi a declarat pentru Reuters că a avertizat guvernul cu privire la o nouă variantă emergentă încă din martie, dar guvernul lui Modi i-a ignorat, alegând în schimb să revendice victoria asupra virusului, scrie Daily Beast.
 
„Politica trebuie să se bazeze pe dovezi şi nu invers. Sunt îngrijorat că ştiinţa nu a fost luată în considerare pentru a determina politicile. Dar ştiu unde se opreşte jurisdicţia mea. În calitate de oameni de ştiinţă, furnizăm dovezi, elaborarea politicilor este sarcina guvernului”, a declarat pentru Reuters Shahid Jameel, preşedintele grupului de consultanţă ştiinţifică INSACOG. 
 

Cronologia pandemiei din India

 
În luna ianuarie 2020, când India înregistra primul caz de îmbolnăvire, guvernanţii indieni erau ocupaţi să treacă de etapele birocratice pentru acest proiect de reamenajare a sediilor administraţiei centrale, relatează The Wire India.
 
Februarie. Primul deces. Autorităţile pregăteau intens pentru vizita preşedintelui american Donald Trump plantând copaci şi construind drumuri. Cazurile de COVID-19 cresc după focare comunitare declanşate de călători întorşi în ţară.
 
Martie. Numărul infecţiilor se dublează la 11.000. Se depun petiţii împotriva proiectului Central Vista pentru încălcarea normelor de folosinţă a terenurilor. 24 martie: guvernul instituie un lockdown naţional de trei săptămâni. Proiectul obţinea avizul de mediu şi era decis câştigătorul licitaţiei. Migranţii indieni sau care munceau în alte state se întorceau pe jos în satele lor.
 
Banca Centrală din India prezintă o imagine sumbră a impactului economic al lockdown-ului.
 
5 aprile. Premierul anunţă o noapte de veghe naţională.
 
Mai. Al treilea lockdown. 100.000 de cazuri şi 5.000 de decese.
 
Iunie şi iulie.Ţara se redeschide în etape.
 
1 iulie. 600.000 de cazuri şi 18.000 de morţi. Premierul participă la ceremoniilepentgru starul construcţiei templului Ram Mandir din Ayodhya. Guvernul a comandat construcţia a 150 de instalaţiide oxigen şi a dotat suplimentar paturile de terapie intensivă din spitalele publice.
 
Octombrie. Guvernul anunţă că pandemia a atins vârful şi că intră în declin. La momentul apariţiei noii tulpini sunt demarate construcţiile pentru proiectul Central Vista.
 
 
Modi a fost criticat pentru că a promovat alegerile regionale şi mitingurile uriaşe de campanie, pe care le-a ţinut chiar luna trecută. Festivalul religios Kumbh Mela a fost, de asemenea, permis în continuare, milioane de credincioşi hinduşi adunându-se pentru baile sfinte în râul Gange.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările