Premierul Australiei, „foarte încrezător” că semnalele detectate ar proveni de la MH370

Premierul Australiei, „foarte încrezător” că semnalele detectate ar proveni de la MH370

Tony Abbott, premierul Australiei FOTO Reuters

Premierul australian Tony Abbott s-a declarat vineri „foarte încrezător” în faptul că semnalele detectate în sudul Oceanului Indian ar proveni de la cutiile negre ale avionului care efectua zborul MH370, dispărut pe 8 martie de pe ecranele radarelor civile, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am redus enorm de mult perimetrul căutărilor şi suntem foarte încrezători în faptul că semnalele pe care le detectăm provin de la cutii negre", a declarat Abbott la Shanghai.
 
Australia coordonează căutările internaţionale în sudul Oceanului Indian pentru găsirea epavei avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dat dispărut pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, în timp ce efectua o cursă Kuala Lumpur-Beijing.
 
Vastul dispozitiv naval şi aerian mobilizat în zona în care probabil s-a prăbuşit avionul nu a descoperit nimic până la detectarea, weekendul trecut, a unor semnale de înaltă frecvenţă identice celor produse de balizele cutiilor negre ale unui avion.
 
Anchetatorii s-au lansat, de atunci, într-o cursă contracronometru pentru a repera cutiile negre înainte ca balizele să nu mai emită din cauza terminării bateriilor, a căror durată de viaţă teoretică este de aproximativ 30 de zile.
 
„Ajungem în punctul în care semnalul, şi suntem foarte încrezători că este vorba despre cutii negre, începe să slăbească", a declarat Tony Abbott, potrivit Sky News.
 
„Sperăm să obţinem cât mai multe informaţii posibil înainte de dispariţia definitivă a semnalului", a adăugat el.
 
Premierul australian a precizat că nu vrea să furnizeze detalii suplimentare înainte să-l informeze pe preşedintele chinez Xi Jinping despre ultimele rezultate ale anchetei. Din cele 239 de la bordul MH370, 153 erau chinezi.
 

Citeşte şi:

 
O navă australiană care participă la căutarea în Oceanul Indian a epavei zborului MH370 a detectat două noi semnale care ar putea proveni de la cutii negre de avion, a anunţat miercuri conducătorul operaţiunilor, relatează AFP.
 
 
Primul episod din trilogia „Destinaţia finală“ a fost un film în care un grup de tineri s-a dat jos, pe ultima sută de metri, dintr-un avion care, ulterior, a explodat în aer. Povestea din film a devenit acum realitate.
 
 
269 de morţi aflaţi la bordul aeronavei, familii devastate de tragedie şi o operaţiune de căutare a avionului în Oceanul Indian, care a „înghiţit“ până acum milioane de dolari. Există însă şi o organizaţie care a profitat de cel mai mare mister aviatic din lume.
 
 
În jurul zborului MH370, dispărut de pe radare cu două săptămâni în urmă, s-au ţesut zeci de ipoteze neconfirmate încă. Despre posibilele cauze ale prăbuşirii în ocean ale Boeing-ului 777 şi despre inflaţia de „certitudini“ lansate în spaţiul public de la dispariţia Avionului au discutat, la Adevărul Live, pilotul Vladimir Stoicescu şi jurnalistul Liviu Iolu.
 
 
Cutia neagră a avionului Boeing 777 care efectua zborul MH 370, dispărut fără urmă de trei săptămâni, mai are baterie pentru ate cinci zile. Apoi, ea nu va mai emite semnale.
 
 
Boeingul companiei Malaysian Airlines nu e primul care a dispărut fără urme şi fără explicaţii. Mult mai dureros este însă un caz perfect explicabil, care a fost ignorat de Occident, deşi s-a soldat cu 290 de morţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: