Pasagerii navei World Dream au debarcat în Hong Kong după ce testele au arătat că nu există niciun caz de infectare la bord

Pasagerii navei World Dream au debarcat în Hong Kong după ce testele au arătat că nu există niciun caz de infectare la bord

Pasagerii părăsesc nava de croazieră World Dream la terminalul Kai Tak din Hong Kong. Cei 1.800 de membri ai echipajului au fost testaţi negativ pentru coronavirus. Nava era andocată şi pasagerii blocaţi de mai bine de patru zile. FOTO Anthony Kwan / Getty Images

Cei peste 3.600 de pasageri şi membrii ai echipajului aflaţi la bordul navei de croazieră World Dream, imobilizată de miercuri în portul Hong Kong, au primit duminică permisiunea de a debarca, după ce probele medicale nu au confirmat niciun caz de infectare în rândul lor, relatează agenţia EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava a fost plasată în carantină după ce s-a aflat că opt pasageri chinezi care au călătorit cu această ambarcaţiune într-o croazieră anterioară au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Prin urmare, a existat temerea că aceştia ar fi putut infecta echipajul navei, care ulterior ar fi putut răspândi la rândul său virusul printre celelalte persoane aflate la bord. Compania care deţine nava, Dream Cruises, a anunţat că suspendă activitatea acesteia.

Însă o altă navă de croazieră, Diamond Princess, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama, după ce printre persoanele aflate la bord au fost confirmate 70 de cazuri de infectare. La bordul acestei nave se află şi 17 români, dintre care doi sunt turişti, iar 15 membri ai echipajului.
 
Autoritatea de sănătate din Hubei a raportat că 91 de persoane au decedat duminică din cauza coronavirusului, doar în provincia Hubei.
 
 Numărul global de decese este de cel puţin 904 (dintre care 902 doar în China şi câte unul în Hong Kong şi Filipine).
 
Numărul global de cazuri de coronavirus confirmate depăşeşte acum 40.000, marea majoritate în China continentală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: