Moştenitorul Samsung a fost condamnat din nou la închisoare. Unii dintre susţinătorii săi au plâns în sala de judecată

Moştenitorul Samsung a fost condamnat din nou la închisoare. Unii dintre susţinătorii săi au plâns în sala de judecată

Sediul companiei Samsung FOTO EPA-EFE

Moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-yong, a fost condamnat din nou la închisoare, luni, după reluarea unui proces de corupţie în care a fost implicată şi fosta preşedintă a Coreei de Sud, Park Geun-hye.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lee Jae-yong, în vârstă de 52 de ani, care ar avea o avere personală de 10 miliarde de dolari, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Seul pentru dare de mită.

Omul de afaceri este găsit vinovat de mituirea lui Park Geun-hye şi a confidentei acesteia, Choi Soon-sil, pentru a susţine transferul lin de putere de la tată la fiu la conducerea Samsung.

Park Geun-hye, prima şi singura femeie preşedintă a Coreei de Sud, a fost condamnată în 2018 la 30 de ani de închisoare pentru corupţie şi abuz de putere. O serie de recursuri şi de noi procese ulterioare i-au redus pedeapsa la 20 de ani de detenţie, iar joia trecută dosarul a ajuns pentru a doua oară la Curtea Supremă, care a confirmat sentinţa de 20 de ani de închisoare, transmite Agerpres, care citează agenţii internaţionale de presă.

Verdictul de luni în cazul Lee a spulberat speranţele susţinătorilor săi şi ale altor lideri de corporaţii care ceruseră clemenţă faţă de moştenitorul Samsung, evocând contribuţia acestuia la depăşirea dificultăţilor economice provocate de pandemia de COVID-19. Unii dintre susţinătorii săi au plâns în sala de judecată, scrie Yonhap.

În schimb, decizia a fost salutată de către activiştii anticorupţie, care au solicitat fermitate în vederea combaterii relaţiilor „călduroase” dintre industrie şi elita politică, notează Yonhap, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările