Mai multe state, între care şi România, şi-au închis misiunile din Coreea de Nord, pe fondul îngrijorărilor legate de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii nord-coreeni participă cu măşti de protecţie la sedinţe
Liderii nord-coreeni participă cu măşti de protecţie la sedinţe

Mai multe state occidentalte, între care Germania, Franţa, dar şi România, şi-au retras reprezentanţii şi şi-au închis luni misiunile din Coreea de Nord, a anunţat ambasadorul Marii Britanii la Phenian, pe fondul îngrijorărilor în creştere în această ţară izolată privind răspândirea coronavirusului.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, dar i-a obligat pe străinii din ţările unde au fost raportate cazuri să intre timp de 30 de zile în carantină, şi a întărit controalele la frontiere.

Coreea de Nord este situată între China, unde virusul a apărut la sfârşitul anului trecut şi a infectat peste 88.000 de persoane, şi Coreea de Sud, unde COVID-19 s-a răspândit rapid în ultimele săptămâni, contaminând aproape 7.500 de oameni.

Ambasadorul britanic la Phenian, Colin Crooks, nu a precizat de ce colegii săi german şi francez părăsesc Coreea de Nord.

'Sunt trist să-mi iau la revedere în această săptămână de la Ambasada germană şi Biroul francez în Coreea de Nord, care se închid temporar', a scris Crooks pe Twitter. 

„Ambasada britanică rămâne deschisă“, a precizat el.

Germania deţine o ambasadă în Coreea de Nord. Franţa, în schimb, nu are relaţii diplomatice oficiale cu Phenianul, unde a deschis însă un birou.

CNN a relatat despre un plan în desfăşurare de evacuare a în jur de 60 de diplomaţi străini din Coreea de Nord, printre care cei din Germania, Franţa şi Elveţia.

Ambasadorul suedez Joachim Bergstrom a postat săptămâna trecută pe Twitter o fotografie a sa de la Phenian, comentând că este bucuros să fi ieşit din spaţiul unde s-a aflat în carantină timp de o lună.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite