Jack Ma, miliardarul chinez care a dispărut brusc în octombrie, a reapărut în public

Jack Ma, miliardarul chinez care a dispărut brusc în octombrie, a reapărut în public

Jack Ma, miliardar chinez

Dispariţia din spaţiul public a miliardarului chinez a dat naştere unor serii de speculaţii. Acestea au fost alimentate şi de faptul că afacerile lui Jack Ma au intrat în atenţia autorităţilor din China.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna octombrie 2020, miliardarul Jack Ma a dispărut din emisiunea sa „Africa’s Business Heroes”, care le oferă antreprenorilor africani şansa de a câştiga 1,5 milioane de dolari.

După patru luni de la acel moment, fondatorul grupului Alibaba a apărut într-o conferinţă video live cu 100 de profesori din mediul rural în China, a informat presa locală, marcând prima apariţie a omului de afaceri din octombrie, conform Reuters, menţionat de Digi 24.

Apariţia lui Jack Ma a fost relatată de Tianmu News, un portal de ştiri susţinut de guvern. Fundaţia Jack Ma a transmis că Ma a participat miercuri la ceremonia online, fapt confirmat şi de Alibaba Group.

Îmbrăcat cu un pulover bleumarin, Ma a vorbit timp de 50 de secunde dintr-o cameră cu pereţi de marmură gri şi covor cu dungi, fără să poată fi stabilită exact locaţia în care se afla.

"Nu ne putem întâlni în Sanya din cauza epidemiei", le-a spus el profesorilor, dar i-a asigurat că după ce pandemia se va termina, o întâlnire trebuie să aibă loc.

La începutul anului presa internaţională scria că Jack Ma nu a mai fost văzut de o lungă perioadă, creându-se astfel un val de controverse în urma listării eşuate a grupului Ant, cel mai mare fintech din lume. Ştirea venea în contextul în care liderii de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Ma a criticat în mod public autorităţile de reglementare financiară din China.

Miliardarul în vârstă de 56 de ani a fost înlocuit în emisiunea „Africa’s Business Heroes” de Lucy Peng, un executiv în cadrul Alibaba, pentru a face parte din juriu şi conform unui purtător de cuvânt al companiei, Ma nu şi-a putut duce la capăt îndatoririle din cauza unui program tot mai încărcat.

În plus, Ma a fost şters de pe pagina de internet a show-ului şi nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

Citeşte şi:

Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba, a dispărut din propriul său show de televiziune, după ce a criticat autorităţile comuniste

Lovitură pentru miliardarul Jack Ma: China suspendă listarea grupului Ant

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările