India, devastată de Covid: Delhi cere ajutorul Armatei

India, devastată de Covid: Delhi cere ajutorul Armatei

Foto BBC

Autorităţile indiene au cerut ajutorul Armatei pentru a gestiona criza cauzată de al doilea val brutal de Covid-19, anunţă BBC News. Spitalele din Delhi sunt copleşite si nu mai pot face faţă crizei de oxigen.  Armata urmează să procure oxigen din rezervele proprii.

 Numărul cazurilor pe întregul teritoriu indian a trecut de 20 de milioane. Ţara a ajuns la 300.000 de noi cazuri depistate pe zi, cu un rating de 220.000 de morţi zilnic. Însă experţii sunt de părere că numărul celor decedaţi este cu mult mai mare, având în vedere că există multe persoane care se tratează singure acasă, fără a fi măcar anunţaţi medicii.
 
Arvind Kejriwal, guvernatorul Delhi, a afiirmat că oraşul nu primeşte suficient oxigen deoarece acesta este dat "cu raţia" pe state. Şi asta cu toate că India produce zilnic zeci de tone de oxigen. De asemenea, în ciuda faptului că India este cea mai mare producătoare de vaccin din lume, doar 10 procente din populaţia ţării a fost vaccinată anul acesta şi doar 2 procente au făcut şi a doua doză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările