Gest extrem. „Scena tragică” anunţată de sora lui Kim, realizată: Coreea de Nord şi-a aruncat în aer Biroul de Legătură cu Coreea de Sud

Gest extrem. „Scena tragică” anunţată de sora lui Kim, realizată: Coreea de Nord şi-a aruncat în aer Biroul de Legătură cu
Coreea de Sud

Graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord şi-a distrus, într-o explozie, sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, situat în apropierea oraşului de frontieră Kaesong, anunţă oficiali de la Seul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia a avut loc la câteva ore după ce Phenianul şi-a reiterat ameninţarea cu declanşarea unor acţiuni militare împotriva Sudului, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Instalaţia a fost renovată şi redeschisă în 2018, pentru ca cele două ţări să poată comunica.

Biroul era gol din ianuarie, în urma impunerii unor restricţii privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Tensiunile dintre cele două Corei au crescut în ultimele săptămâni, alimentate de trimiterea unor manifeste peste frontieră de către activişti transfugi.

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a ameninţat, într-un comunicat, în weekend, că va demola biroul într-o „scenă tragică”.

Explozia a avut loc la ora locală 14.49 (8.49, ora României), potrivit Ministerului sud-coreean al Unificării.

„Distrugerea violentă a sediului Biroului de Legătură de la Kaesong reprezintă o lovitură simbolică aplicată reconcilierii şi cooperării intercoreene”, apreciază Leif-Eric Easley, profesor de la Universitatea Ewha din Seul.

„Este dificil să vedem cum un asemenea comportament poate ajuta regimul lui Kim să obţină ceea ce vrea de la lume, însă este clar că asemenea imagini vor fi folosite pentru propaganda internă”, adaugă el.

Cele două Corei se află tehnic în război, în contextul în care Războiul Coreean (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările